Werkwijze


Ik wil iedereen welkom heten in mijn praktijk, ongeacht je achtergrond. Ik ben gespecialiseerd in werken met trauma en hechting, maar aarzel niet als je met andere klachtenkampt (zoals: angsten, depressie of spanningsklachten) of als je niet zeker weet of je wel getraumatiseerd bent. Ik wil je als mens ontmoeten enkijken wat ik voor jou kan betekenen. Ik zal dan ook geen officiële diagnosesgaan stellen. Wel kijk ik samen met jou naar hoe je op dit punt in je levenbent beland en wat daar een mogelijk rol in heeft gespeeld. Als ik denk dat ik niet de juiste persoon ben om je verder te helpen zal ik dat ook eerlijk aangeven en met je verder kijken waar je wel terecht kan. Twijfel je dus of ik je met iets verder kan helpen, neem dan vooral even contact met me op per mail of telefoon, dan kunnen we er samen naar kijken.


Omdat ik me veel op trauma heb gericht gebruik ik diverse technieken die goed werken bij trauma en hechtingsproblemen. Ik werk hierin met name met de polyvagaal theorie, om je klachten te begrijpen en jou ook te helpen jezelf te begrijpen. Het biedt een helend framework en helpt jou om je weer meer in verbinding en veilig te gaan voelenin contact met jezelf en anderen. Hierbij zet ik onder andere  het ‘safe and sound protocol’ (SSP) in.  


Daarnaast kan EMDR een hulpmiddel zijn waarmee we de traumatische herinneringen proberen een rustigere plek te geven. Dit kunnen we ook doen met behulp van hypnotische technieken of imaginatie-oefeningen. Samen zullen we kijken wat voor jou de beste manier is om jezelf weer terug te vinden en prettig(er) tevoelen.  Onder aanbod kun je meer informatie terugvinden over SSP en EMDR.


Ik begeleid ook mensen die niet perse grootse klachten hebben maar die wel op zoek zijn naar de bron en de heelheid in zichzelf. Ik geloof dat we kunnen groeien door licht te werpen op onze schaduwkanten, en deze te helpen de pijnof de last die zij met zich meedragen te verlichten. Hierbij maak ik gebruikvan technieken die werken met de innerlijke delen, technieken geïnspireerd op IFS of voice dialogue, of kleine 1 op 1 opstellingen. 

'Je hoeft niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten'