Over mij


Josien Metske


Ik heb mijn hart verloren aan het werken met mensen die, om wat voor reden dan ook, de verbinding met zichzelf of met de mensen om hen heen kwijt zijn. Ik heb jarenlange ervaring met het werken met (complex) trauma, hechtingsproblemen en dissociatieve problematiek. 


Na mijn bacheloropleiding Sociale Studies heb ik werkervaring opgedaan als groepstherapeut bij een traumacentrum, waarbij ik me uiteindelijk heb gespecialiseerd tot traumatherapeut. Toen ik voelde dat ik meer wilde en zou kunnen betekenen voor deze doelgroep ben ik verder gaan studeren: ik heb vervolgens de master Levenslooppsychologie afgerond en me verder gespecialiseerd door het volgen van diverse cursussen en trainingen. 


Hoewel de opleidingen een gedegen achtergrond bieden vanwaar uit ik werk, is het voor mij nog belangrijker om een echte verbinding te maken met de persoon tegenover me. Ik heb zelf diverse malen therapeutische hulp gezocht vanwege pijnlijke ervaringen. Dit heeft me meer gevormd tot wie ik ben dan de opleiding erachter. Het heeft ervoor gezorgd dat ik van binnenuit kan zien en voelen waar de pijn ligt bij jou. Maar ik kan daarnaast ook je lichte, mooie kanten zien, en samen met jou een proces vorm geven dat jou helpt om weer dichter bij jezelf te komen, emoties te verwerken en heelheid in jezelf te vinden. Ik vind dit proces begeleiden elke keer weer een geschenk en het is zo mooi om mensen steeds meer op te zien bloeien.


Op mijn eigen zoektocht naar een gelukkiger, rustiger leven ben ik enorm veel verder geholpen door energetische behandelingen. Mijn praktijk zou dan ook niet compleet zijn als ik dit niet zelf kon combineren met de kennis vanuit de psychologie. Naast de reguliere technieken die ik inzet, maak ik ook gebruik van kennis en kunde vanuit het intuïtief weten en handelen en het energetische werken.

'Perhaps the butterfly is proof that you can go through a great deal of darkness yet still become something beautiful' - Beau Taplin